Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A közhasznú társaság egy közhasznú tevékenységet rendszeresen végző jogi személy. A közhasznú társaság [nonprofit szervezet]?, amely a közhasznú tevékenységéhez végezhet üzletszerű gazdasági tevékenységet. Ennek értelmében a tevékenységből származó nyereség nem osztható fel a tagok között.


A gazdasági társaságokról szóló 2006. évi IV. törvény értelmében 2007. július 1-je után nem alapítható közhasznú társaság. A már meglevő társaságoknak pedig választaniuk kell a lehetséges alternatívák közül:

  • a társaság szerződésének módosításával átalakulnak nonprofit korlátolt felelősségű társasággá, vagy más egy nonprofit társasággá,
  • jogutód nélkül megszűnnek.

Az álalakulási folyamat 2009. június 30-án zárult le, addigra minden közhasznú társaságnak választania kellett.
A társasági forma megszűnésével kapcsolatban a 2006. évi IV. törvény 365-367. §-ai foglalkoznak részletesebben.

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek