Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A könyvvizsgálatot, más néven auditálást a vállalatoknak minden üzleti év végén el kell végeztetniük egy független könyvvizsgálóval. A független vizsgálat oka, hogy a nyilvánosságra hozandó információk megbízhatóságát így lehet szavatolni. Hazánkban a 2000. évi C. törvény rendelkezik a könyvvizsgálati kötelezettségről. A törvény egyetlen esetben ad felmentést ez alól: ha az üzleti évet megelőző két üzleti év átlagában a vállalkozó éves (éves szintre átszámított) nettó árbevétele nem haladta meg a 100 millió forintot, és az üzleti évet megelőző két üzleti év átlagában a vállalkozó által átlagosan foglalkoztatottak száma nem haladta meg az 50 főt.”
Könyvvizsgálatot csak a Magyar Könyvvizsgálói Kamara által nyilvántartásba vett és bejegyezett auditor végezhet. A könyvvizsgálót a vállalkozás éves közgyűlése bízza meg a vizsgálattal. Legfőbb feladata annak ellenőrzése, hogy az adott társaság mérlegét a hatályos jogszabályoknak megfelelően állította-e össze.

A számviteli törvény
 

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek