Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Kamatozó részvény
Verzió: 2  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2011-03-19 16:30:03
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Kamatozó részvényt a [részvénytársaság] alaptőkéjének maximum 10%-áig bocsáthat ki. A kamatozó részvény előre meghatározott [kamat]ot fizet tulajdonosának a [részvény] [névérték]e után. Abban az esetben nem fizethető kamat a [részvény] tulajdonosának, ha a kifizetés miatt a részvénytársaság saját tőkéje nem érné el a számviteli szabályok szerint számított alaptőkét.
A részvény tulajdonosát a kamatfizetés mellett megilletik a részvényekhez fűződő más jogok is, mint például a szavazati jog, vagy az [osztalék]hoz való jog.


2QO0yG ypeapydqgvmw, [url=http://joweocdbbyij.com/]joweocdbbyij[/url], [link=http://stvlbkcrtolo.com/]stvlbkcrtolo[/link], http://yrpxbltisjct.com/

Patikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Pókerpédia Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár póker szabályok, stratégiák online receptek