Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A jegyzés fogalma a pénzügyek több területén használatos.
 

  • Az [értékpapír] értékpapír'">?ok esetében a jegyzés egy befektetői nyilatkozatot jelent, amely a forgalomba kerülő értékpapírra vonatkozik, egészen pontosan annak megvásárlására. Ezen nyilatkozat a megtétele után visszavonhatatlan. Befektetési alap jegyzésekor egy úgynevezett jegyzési időszak (vagy periódus) áll rendelkezésre, amely idő alatt a befektetők az alap rendelkezésére bocsátják az előírt minimális induló tőkéjüket.
  • A jegyzés használatos még a tőzsdei szóhasználatban is, ám eltérő jelentéstartalommal bír. Itt a tőzsdei értékpapírok forgalmazásának kezdetét értjük alatta.
  • Devizaárfolyamok meghatározásakor a direkt jegyzés esetében a hazai deviza értékében kapjuk meg az egységnyi külföldi deviza értékét. Indirekt jegyzés esetében a külföldi deviza értékére kapjuk meg egységnyi hazai deviza értékét.

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek