Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A jegybanki ellenőrzés hazánkban a Magyar Nemzeti Bank hatáskörébe tartozó feladat, amelyet a pénzintézetekkel, kiegészítő pénzügyi szolgáltatást végző intézményekkel, befektetési szolgáltatókkal és [elszámolóház]?akkal szemben lát el. Alapvetően egy információs rendszer, amelyen keresztül a jegybank bekéri a pénzintézetektől a szükséges adatokat. Továbbá helyszíni ellenőrzésre is jogosult a jegybank, ebben az esetben a kiszálló alkalmazott hivatalos személynek minősül.
Az esetleges szabálysértések esetében a jegybank megkereshet más, illetékes szervet is. Emellett kezdeményezhet fegyelmi, szabálysértési, polgári, büntető- vagy egyéb eljárást is.

 

A jegybanki ellenőrzés törvényi szövege itt található.

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek