Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az IBAN az angol International Bank Account Number kifejezés rövidítése (magyarul: Nemzetközi Bankszámlaszám). Másik nevén ISO 13616, melyet a Nemzetközi Szabványügyi Szervezet 2003-ban fogadott el. A szabvány célja, hogy a nemzetközi átutalásokat egyszerűsítsék és automatizálják. Az IBAN a SWIFT-kóddal együtt alkalmazva lehetőséget ad arra, hogy az igénybe vevő fél részére a nemzetközi szintű bankközi forgalom költségei ne haladják meg a beföldi forgalom költségeit.

Felépítése:
Maga a kód eltérő hosszúságú lehet, de maximum 34 karakterből állhat. Fontos kitétel, hogy egy országban azonos hosszúságúnak kell lennie. Magyarországon 28 karakterből áll az IBAN. A kód első két karatere az országot azonosítja, következő kettő karaktere ellenőrzési célokat szolgál, majd ezek utáni karakterek az ország alap bankszámlaszámát (BBAN) tartalmazzák.

Európai országok IBAN-jai.

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek