Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
HirdetésA hitelfedezeti érték erejéig terhelhető hitellel az adott ingatlan.
A hitelfedezeti érték a hitelbiztosítéki értéknek az adott pénzintézet üzletszabályzatában előre meghatározott hányada. Azt a százalékos arányt jelenti, amelynek segítségével a hitelnyújtó számára kiszámítható az adható legmagasabb hitelösszeg.

A pénzintézetek különböző szempontokat vesznek figyelembe az érték kiszámításában, általában a nagyságára ható tényezők a hitelkonstrukció típusa, az ingatlanra jellemző tulajdonságok, és bizonyos mértékben az igazolt jövedelem nagyságrendje.

A fentieknek megfelelően tehát ez egy bankon belül is számos értéket jelenthet. A hitelfedezeti érték számszerűen a hitelbiztosítéki érték 30%-ától a 110%-áig terjedhet. Ha ezt beszorozzuk a hitelbiztosítéki érték arányával, akkor megkapjuk a forgalmi értékhez viszonyított hitelfedezeti értéket (pl. 50%x80% = a forgalmi érték 40%-a).

A pénzintézetek kis hányada nem alkalmaz hitelbiztosítéki értékmegállapítást (pontosabban a maximális hitelösszeg számításához nem azt veszi alapul), hanem a piaci értékhez viszonyítja az adható kölcsön nagyságát.

A besorolás ez esetben is a fenti általános feltételek alapján történik. A kölcsön maximuma ekkor a hitelfedezeti érték és a forgalmi érték szorzata.

(Az anyag egy része a www.kicsimammon.hu forrásmegjelöléssel szabadon felhasználható tartalmaiból származik)

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek