Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A határidős ügylet egy olyan származtatott ügylet, amelyben mind az eladó, mind a vevő fél kötelezettséget vállal egy termék jövőbeni adás-vételére. A kereskedés feltételeit még a jelenben rögzítik, így a mennyiséget, az árat és a teljesítés pontos időpontját. A jelenben történő kötési árfolyam meghatározása spekulációs lehetőséget rejt magában, mivel a jövőbeli árfolyam nagy valószínűséggel eltér a kötési árfolyamtól. Részvényekre, részvényindexekre, kötvényekre, devizákra és árukra is lehet határidős ügyletet kötni. A tőzsdén kívüli határidős ügyletet forwardnak nevezik, a tőzsdei határidős ügyletet pedig futuresnek hívják.
Úgynevezett hosszú pozícióban van a vevő, aki kötelezi magát a termék megvásárlására. Rövid pozícióban van az eladó, aki az adott termék adott áron történő szállítását vállalja.

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek