Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A gazdasági integráció egy folyamat, amely során az abban részt vevő országok között egyre szorosabb gazdasági együttműködés jön létre. Az együttműködésnek többnyire valamilyen gazdasági (esetleg politikai) oka van, például egy gazdasági problémát közösen könnyebben lehet megoldani, a kereskedelmi feltételek javításával jobb és hatékonyabb áruforgalom érhető el. Az egyre jobban mélyülő integrációval azonban az országok önállósága is csökken és egyre nagyobb hangsúly kerül a közös gazdaságpolitika kiépítésére. A gazdasági integráció két nagy csoportra osztható, azon belül pedig különböző fokozatok különíthetőek el egymástól.

Az egyes fokozatok definícióját, sajátosságait lásd a szócikkekben.

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek