Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Folyószámlahitel
Verzió: 1  
Változtatta: rob3rt
Változtatás dátuma: 2009-08-24 17:25:31
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.


Folyószámlához kapcsolódó [hitel]konstrukció.

A folyószámlán történő pénzmozgások mértékének figyelembevételével a bank szolgáltatásként nyújthat meghatározott összegű [automatikus folyószámlahitel]t, vagy  a [számlatulajdonos] kérésére [hitelbírálat] útján megállapíthat magasabb összegű [egyéni hitelkeret]et.

A folyószámlahitel abban az esetben kerül felhasználásra, amennyiben a folyószámlára érkező befizetések átmenetileg nem fedezik a követeléseket. Ilyenkor a [bank] a [hitelkeret] terhére teljesíti azokat a fizetési megbízásokat, melyekre a folyószámla pillanatnyi egyenlege alapján nem nyújt fedezetet.

Visszafizetése a napi forgalom [jóváírás]aiból folyamatosan történik, a fel nem használt keretre a bank [rendelkezésre állási díj]at, a felhasznált összeg után [kamat]ot számol fel.


A hiteligénylés részletes feltételeit, a hitelkamat és egyéb költség kondíciókat ([kezelési költség], [hitelbírálati dí]j, [rendelkezésre tartási jutalék], stb.) az egyes [hitelintézet]etek [üzletszabályzat]a és [hirdetmény]e tartalmazza.

Patikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek