Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A közgazdaságtan területén a többsíkú gondolkodásmód bevezetése előtt olyan új fogalmak kerülnek bevezetésre, amelyek elősegítik az egyszintű gondolkodástól történő elrugaszkodást. A fókusz-triplet ennek élő példája, mivel ugyan síkban, de több szempontot figyelembe véve vizsgálja a kívánt funkció-területet. A kifejezés az I-VMS Modell (Integrated Value-added Management System / Integrált Értéknövelő Menedzsment Rendszer) kapcsán került meghatározásra, mely szerint minden rendszer-egység három alapfunkcióra (azaz fő vagy elsődleges fókuszterületre), valamint további három támogató tevékenységre (azaz kiegészítő, illetve segítő fókuszterületre) épül. Az alaptevékenységek és a támogató tevékenységek nem lánc-szerűen kapcsolódnak, hanem ugyanazon fókuszterületre irányulnak, mintegy háromszög-szerűen körülfogva azt. Az alaptevékenységek és a támogató tevékenységek két egymásba fordított háromszöggel ábrázolhatók, amelyek célirányos gondolkodást elősegítő fókusz-tripleteket alkotnak.


A szócikkhez társított címkék:
közgazdaságtan
HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek