Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Egy vállalkozás akkor jut a fizetésképtelenség állapotába, ha nem tudja lejárt tarozásait visszafizetni hitelezőinek. A fizetésképtelenség egyik enyhébb esete, amikor az adós átmeneti fizetési gondokkal küzd és nincsen elegendő pénze a tartozás kiegyenlítésére. Súlyosabb esetben a vállalkozás vagyona sem elegendő a tartozások kiegyenlítésére, ezt vagyonhiánynak nevezzük.
Az "enyhébb" fizetésképtelenség esetében szokás a tartozások meghosszabbításáról tárgyalni a hitelezővel, vagy csődvédelmet kérni. Abban az esetben, ha nem sikerül a tartozásokat átütemezni, akkor kérvényezhető a vállalkozás felszámolása.

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek