Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Farkas Ádám közgazdász, 1968. március 7-én született.
1986-ban érettségizett a Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban, majd 1991-ben diplomázott a Farkas ÁdámBudapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen. 1995-ben doktorált.
Jelenleg is oktat a Corvinus Egyetemen, az Államigazgatósági Egyetemen és Nemzeti Bankárképző Központban.


Farkas Ádám pályafutása:


Kezdetben az [Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank]? (EBRD) pénzügyi tanácsadója lett, majd a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója, és Surányi György MNB-elnöksége alatt az igazgatóság tagja.


1999-2001-ig a Keler igazgatóságának alelnöke, amely a MNB tulajdonában levő központi elszámoló. Eközben a [Tőzsdetanács]? tagja is.
2001-ben a [CIB Bank]? ügyvezető igazgatója lett, majd 2001-2005 között társ-vezérigazgató Karvalits Ferenccel.
2005-től a PSZÁF-elnöki kinevezéséig a [Magyar Telekom]? felügyelő bizottságának tagja.
2006-2009 között az [Allianz Bank]? vezérigazgatója.


Neve szóba került Járai Zsigmond utódjaként a MNB elnöki székéért 2007-ben.


2009. június 29-től 2010. június 30-ig elnöke a PSZÁF Felügyeleti Tanácsának. Jelentős szervezeti és hatásköri változások mentek végbe vezetése alatt. 2010-es választások után a Parlament elfogadta a PSZÁF éves beszámolóját, ami után lemondott a tisztségről és [Szász Károly]?nak adta át a helyét.

 


A szócikkhez társított címkék:
közgazdász , tanár
HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek