Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az Európai Közösség (EK, angolul European Community, EC) az Európai Gazdasági Közösséget váltotta fel 1992-ben, a Maastrichti Szerződés megkötésével. Alapítója az akkori 12 tagállam: Belgium, Dánia, Egyesült Királyság, Franciaország, Görögország, Hollandia, Írország, Luxemburg, Németország, Olaszország, Portugália, Spanyolország.
Feladatait tekintve jogelődjéhez hasonlóan a közös piac megteremtése az elsődleges cél, a négy gazdasági tényező (áru, szolgáltatás, tőke, munkaerő) szabad áramlásának elősegítése, valamint tagországok gazdaságpolitikájának összehangolása.
Szervezetileg az Európai Közösségekhez tartozik, annak legnagyobb és legfontosabb részét alkotja. A két intézményt gyakran összekeverik.
Az Európai Szén- és Acélközösség szerződésének 2002-es lejártával az ESZAK jogai és kötelezettségei is az Európai Közösségre szálltak át.
 

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek