Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az Európai Atomenergia Közösség (Euratom, European Atomic Energy Community, EAEC) 1957. március 25-én alapult meg, egy napon az Európai Gazdasági Közösséggel. Az aláíró felek az atomenergia békés célokra történő felhasználásáról rendelkeztek, valamint az atomenergia fejlesztésének összehangolásáról és a védelmi szabályok közös kialakításáról. A közös piac létrehozásával lehetővé vált a szakemberek (ezáltal a szakmai tudás) és a tőke szabad áramlása.
Az Euratom önálló jogi személyiséggel bír, azonban 1967 óta az Európai Közösségek részét alkotja. Ennek következtében a szervezeti háttere az EGK-val és az Európai Szén- és Acélközösséggel egyesült.

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek