Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


2012-től a kormány újraszabályozta a munkáltató által nyújtott étkezési támogatás rendszerét. Az eddigi étkezési utalványokat felváltja a SZÉP kártya melegétkeztetésre szolgáló alszámlája, illetve a hidegétkeztetésre (fogyasztásra kész élelmiszerek vásárlására) bevezetett Erzsébet-utalvány.

 

Az Erzsébet-utalványt a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány bocsátja ki papíralapú vagy elektronikus utalvány formájában. Az eredeti szabályozás alapján az utalvány csak fogyasztásra kész étel vásárlására felhasználható, de 2012-ben a zökkenőmentesebb átállás érdekében átmenetileg melegétkeztetésre is költhető.

 

Az utalvány béren kívüli juttatásnak számít, s mint ilyen, a munkavállalók számára adó és járulékmentes. A forgalmazásból származó eredmény a szabályozás szerint kizárólag állami közfeladat ellátására fordítható.

A jogszabályi háttér megtalálható: A közigazgatási és igazságügyi miniszter 39/2011. (XII. 29.) KIM rendelete az Erzsébet-utalvány kibocsátásáról

 

Az utalvány 2012 januárjától igényelhető a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány és annak egyszemélyes tulajdonában álló Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. internetes honlapján: www.udulesicsekk.hu ahol folyamatosan bővülő adatbázis is található az elfogadóhelyekről.


A szócikkhez társított címkék:
Erzsébet-utalvány
HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek