Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Olyan - a hatékonyságot javító - eljárás, amely segítségével a termék hasznosságát és e hasznosság létrehozásához szükséges költséget hasonlítjuk össze. Az értékelemzés tárgya lehet minden olyan anyagi és szellemi termék, amely valamilyen felhasználói igényt megtestesítő funkcióval rendelkezik, valamint a megvalósításnak költségvonzata van. Ennek az eljárásnak a segítségével még a tervezés időszakában választhatunk az elérni kívánt funkciók kielégítésére szolgáló megoldások közül.

Az értékelemzés módszereiben is új eszközöket alkalmaz a hagyományos költségelemzésekhez képest. Míg a hagyományos módszerek általában a számvitel adataiból indulnak ki és az elemzést egy ember is elvégezheti, addig az értékelemzés funkciófogalmakkal dolgozik és módszerei kizárólag csapatmunkában (team) végezhetők. A fejlesztő team a funkciókra keresi meg a projekt minőségben és költségben gyenge pontjait, majd ezek éppen szükséges mértékű, tehát megfelelő minőségű megoldásaira tervezik meg a legkisebb költségű megoldásokat.

Az értékelemzés alapvetően a termék által képviselt funkciókat, és az ezek megvalósításához tartozó költségeket hasonlítja össze.

                     FUNKCIÓ EREDMÉNY
ÉRTÉK=    ----------------------------------
                    KÖLTSÉG RÁFORDÍTÁS

Nagyon leegyszerűsítve a szemléletmódot, az alkalmazás lényege: „Kiadnám-e ezen a módon a saját pénzemet?”

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek