Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az egyszeres könyvvitel csak a pénzeszközök változásait rögzíti. Az eljárás 2004. január 1-jével megszűnt, a vállalkozásoknak át kellett térniük a kettős könyvvitelre. Ennek ellenére az egyéni vállalkozók és az [EVA]? alanyai továbbra is alkalmazhatják.
A törvény szerint a következő vagyoni mozgásokat kell rögzíteni az egyszeres könyvvitel során: a vállalkozó birtokában levő pénzeszközöket és azok forrásait, pénzforgalmi gazdasági műveleteket és az azokhoz kapcsolódó vagyonváltozásokat, valamint a nem pénzben kiegyenlített tranzakciókat. A pénztárkönyvi nyilvántartás mellett a gazdálkodó egységnek még egy naplófőkönyvet is kell vezetnie, amely az egyéb eszközökről és forrásokról szolgáltat részletes információkat.

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek