Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Devizaszámla
Verzió: 1  
Változtatta: rob3rt
Változtatás dátuma: 2009-08-26 09:00:19
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Olyan [bankszámla], amelyet a [hitelintézet] nem forintban, hanem az általa meghatározott [konvertibilis] külföldi pénznem - leggyakrabban [euró], [amerikai dollár], [angol font], vagy [svájci frank] - alapon vezet. A pénzforgalom szintén [deviza] alapon bonyolódik, a számlán deviza összegek helyezhetőek el, és a nyilvántartás is devizában történik.

A devizaszámla előnye az, hogy sem a számla [terhelés]e, sem a [jóváírás] esetén nem kell a [számlatulajdonos]nak számolnia az adott deviza vételi és eladási [árfolyam]a közötti különbözettel, közvetlenül felhasználhatja a számlán levő devizát.
A devizaszámlán elhelyezett összegek a forintban vezetett bankszámlához hasonló feltételekkel leköthetők, így a devizaszámla lehet megtakarítási, befektetési forma is.

Patikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Pókerpédia Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár póker szabályok, stratégiák online receptek