Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A decentralizált energiatermelés helyben, a felhasználás közelében történő energiatermelést jelent. A ma (még) hagyományosnak tekinthető központosított, erőművi energia-előállítás kedvező alternatívája.

 
A helyi energiatermelés, az energiahatékonyságot célzó beruházások jelentősége Európa-szerte egyre nő. Az energiafelhasználás és -termelés ésszerűsítése ugyanis elengedhetetlen a fenntartható jövő, az élhető világ érdekében. A nagy erőművekben megtermelt energia szállítása és transzformálása tetemes veszteségekkel jár. Mindez kiküszöbölhető úgynevezett háztartási méretű kiserőművek telepítésével, amelyek mára széles rétegek számára elérhetővé váltak. A decentralizált energiatermelés főbb előnyei között említhetjük egyebek mellett a szállítási és átalakítási veszteségek megszüntetését, a hatékonyság növelését, a környezetterhelés csökkentését, az energiafüggőség mérséklődését és a hosszú távú jövedelmezőséget. Ezek a lakosság tekintetében általában napelemes, napkollektoros, hőszivattyús, esetleg hőtermelő kazános rendszerek. Kiépítésükhöz többféle pályázat illetve úgynevezett zöld hitel megoldások segítenek.


A szócikkhez társított címkék:
energiatakarékosság , zöld , zöld hitel
HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek