Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A csoportos beszedési megbízás a számlatulajdonos által olyan átutalásra adott megbízás, melyet a követelő fél kezdeményezésére saját bankjánál indított beszedés hatására a teljesítő számlatulajdonos számlája leterhelődik a kötelezettség összegével.
Létrejöttéhez szükséges a megterhelendő számlák tulajdonosainak a beszedés kedvezményezettje felé történő rendszeres teljesítés engedélyezése.

A csoportos beszedési megbízás alkalmas a rendszeresen ismétlődő, általában nagy tételszámú, azonos jogcímű követelések (pl. szolgáltatások díjai) egyetlen megbízással történő beszedésére. Ezzel megkönnyíti és leegyszerűsíti befizetéseket, mert a megbízást egyszer kell benyújtani, utána a számlavezető rendszer automatikusan elvégzi a feladatokat.
 
A csoportos beszedési megbízás teljesítéséről a bank tételes jóváírás, illetve csoportos visszaigazoló jelentés formájában értesíti a számlatulajdonosokat.
 

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek