Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Csath Magdolna Anna 1943-ban születette.

1966-ban végezte el a [Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem]?et, ami után az [Eötvös Loránd Tudományegyetem]?en alkalmazott matematikát tanult 1967-1968-ban.

1972-1973-ban Angliában elvégezte a [London Business School]? MBA programját. 1996-tól a [Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem]?en habilitált doktora. Ezt a fokozatot a [Magyar Tudományos Akadémia]? által szerezte meg még 1991-ben.


Öt évet töltött tanárként az USA-ban és egy évet Nagy-Britanniában.


Szerinte a gazdaság van az emberért és nem az ember a gazdaságért. A szociális piacgazdaság híve. Ellenzi a liberális, monetarista gazdaságpolitikát. Különösen érdeklődik a magyar gazdaság tudásra, műszaki fejlesztésre, emberre építő fejlesztésének lehetőségei iránt.
Jelenleg a [Kodolányi János Főiskola]? tanára.


Itthon és külföldön közel 100 publikációja jelent meg. Több könyvet is írt. Egyik közülük a [Kiút a globalizációs zsákutcából]? címet viseli.
Tagja a 100-ak tanácsának a [Trianoni Társaság]?-nak, a Professzorok Batthyány Körének és az [International Forum on Globalization]? nevű szervezetnek. A [Nemzeti Keresztényszociális Fórum]? alelnöke.


Díjai:
-    1984-ben a Stratégiai Tervezés című könyvért Az év legjobb vezetési-közgazdaságtani szakkönyve díjat ítélték neki.
-    1990-ben az USA-ban megkapta a Buchan Distingushed Professor címet.
-    2008-ban Szent Györgyi Albert-díj lett az övé.


Férje számítástechnikus, lánya számítógépes grafikus.


Angolul és németül kiválóan beszél. 
 


A szócikkhez társított címkék:
közgazdász
HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek