Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


A CARICOM a Caribbean Community angol szavak rövidítése. Magyarul a szervezet neve: Karib-tengeri Közösség, vagy hosszabb nevén Karib Közösség és Közös Piac. A szervezetet 1973-ban alapították, ám már előtte is létezett másik hasonló profilú szervezet (Karib-tengeri Szabadkereskedelmi Szervezet), amelyet felváltott. Alapító tagjai: Barbados, Guyana, Jamaica, Trinidad és Tobago. További 11 ország csatlakozott a későbbiekben, úgy mint Antigua és Barbuda, Bahama-szigetek, Belize, Dominikai Közösség, Grenada, Haiti, Montserrat (Egyesült Királyság), Saint Kitts és Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent és a Grenadine-szigetek, Suriname. Emellett még öt társult taggal is rendelkezik a szervezet, amelyek mind az Egyesült Királyság tengerentúli területei.
A szervezet célja a közös piac kialakítása, jelenleg vámunió valósult csak meg a törekvésekből. További célok között szerepelt a külpolitika összehangolása, valamint az iparosítás egyeztetése, és specializálódás.
Összességében szemlélve a szervezet nem tudta meghozni a várt változásokat a térségbe, továbbra is akadnak gazdasági és szociális problémák, emellett nem sikerült jelentős reformokat bevezetni.
Patikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek