Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A társadalombiztosítási ellátások fedezetére a kiegészítő tevékenységet folytató [társas vállalkozás]? a kiegészítő tevékenységet folytatónak minősülő társas vállalkozó után baleseti járulékot köteles fizetni. A baleseti járulék alapja a járulékalapot képező [jövedelem]?, mértéke 5 százalék.

 

2006. szeptember 1-jétől egészségügyi szolgáltatási járulék névre lett „átkeresztelve” és változott a tartalma is: a kiegészítő tevékenységet folytató egyéni vállalkozó, illetve társas vállalkozó után 10 százalékra növekedett. Az egyéb jogcímen biztosított, a saját jogú [nyugdíjas]?, az özvegyi [nyugdíj]?ban részesülő személy, ha a rá irányadó öregségi [nyugdíjkorhatár]?t betöltötte esetén pedig 15 százalék lesz.

 

2007. január 1-jétől a járulék mindegyik esetben 16%-ra növekedett.

 

 

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek