Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

Az átutalás a készpénz nélküli fizetés leggyakoribb módja.
A megbízó átutalási megbízás keretében arra utasítja számlavezető bankját, hogy a nála vezetett bankszámláról az általa meghatározott összeget, a megbízásban szereplő kedvezményezett számlára írja át. Létezik papír alapú és elektronikus átutalás, melyekről bővebben az Átutalási megbízás szócikk alatt olvashat.

Megkülönböztetünk még:

  • eseti átutalást, mely egyszeri alkalomra szóló átutalási megbízás,
  • állandó átutalást, mely a megbízásban rögzített gyakorisággal és összeggel automatikusan teljesül a megadott számla felé, valamint
  • csoportos átutalást/beszedést, melyek rendszeres, ismétlődő jellegű, kisebb összegű átutalások/beszedések kötegelt, elektronikus feldolgozása. Célja a bankköltségek csökkentése (Ilyen lehet pl. a bérfizetés vagy közszolgáltató cégek díjbeszedése)

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek