Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Angol font - Font sterling

 

Az Angol font hivatalos neve a Font sterling, amelyet elsősorban hivatalos körülmények között alkalmazzák, hogy ezzel különböztesség meg az Angol fontot a többi fonttól. 

A Font stelinget a következő országokban használják:Egyesült Királyság, (Man-sziget, Guernsey, Jersey), Déli-Georgia és Déli-Sandwich-szigetek, Brit Antarktiszi Terület és a Brit Indiai-óceáni Terület.

 

Az Angol Font az Amerikai dollár és az Euro után a harmadik legelterjedtebb valuta a világon, illetve az Euro bevezetése óta a legrégibb valuta is.

 

1971-től (a tizes számrendszerre történő átállás) az Angol fontnak egyetlen váltópénze van, a penny, 1 Angol font  = 100 pennyt ér.

 

 

 

Jelölés:  £, GBP
Váltópénz:  penny (p) 1:100
Forgalomban lévő érmék:  1p, 2p, 5p, 10p, 20p, 50p, £1, £2
Forgalomban lévő bankjegyek:  £5 £10 £20 £50

Napi árfolyam:

 LINK
Infláció:  2,2% (2009. The World Factbook)
Bankjegyek és érmék képei

 itt és itt, az érmék pedig itt tekinthetőek meg.

 

 

Kapcsolódó cikkek:

Pénznemek
Patikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek