Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Amerikai Dollár

 

Az Amerikai Dollár több, mint 200 éves múlttal rendelkezik, 1785. július 6-án fogadta el az Egyesült Államok Konföderációjának Kongresszusa.

A legelterjedtebb [pénznem]? a világon, több országban is használják hivatalos fizetőeszközként, és másodlagos, nemhivatalos pénznek is.

Amerikai Dollár 1995-ben több, mint 380 milliárd értében volt forgalomban, aminek becslések szerint 2/3-a az államokon kívűl volt, 2006 végére pedig Kína Amerikai Dolláros készlete elérte 1550 milliárdot.

 

Országok, melyek Amerikai Dollárt használnak: Amerikai Egyesült Államok, Brit Virgin-szigetek, Amerikai Virgin-szigetek, Kelet-Timor, Ecuador, Salvador, Marshall-szigetek, Mikronézia, Palau, Panama, Turks és Caicos-szigetek, USA lakatlan külbirtokai, Guam, Amerikai Szamoa, Északi-Mariana-szigetek, Puerto Rico.

 

 

Jelölés:  USD, $ vagy US$
Váltópénz:  cent
Forgalomban lévő érmék:  1¢, 5¢, 10¢, 25¢, $1
Forgalomban lévő bankjegyek:  $1, $5, $10, $20, $50, $100

Napi árfolyam:

 LINK
Infláció:  4,2% (2008. The World Factbook)
Bankjegy képei:  itt tekinthetők meg

 

 

Kapcsolódó cikkek:

Pénznemek

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek