Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Alapok alapja
Verzió: 1  
Változtatta: Edina
Változtatás dátuma: 2009-09-15 14:36:16
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Az alapok alapja típusú befektetési [alap] egy olyan [portfólió], amely legnagyobb részben más [befektetési alap]ok [befektetési jegy]eiből áll. Mivel több befektetési alap van, az alapok alapjának értékét több [befektetés] alakítja, ezáltal a [kockázat] csökken. Másik előnye, hogy a [befektető]k alacsonyabb költségekkel érhetnek el olyan [értékpapírpiac]okat, amelyeken az egyedi [értékpapír]ok adásvétele csak magas költségekkel realizálható. 

Különösen külföldi befektetések esetén az alapok alapja [likviditás]i szempontból is előnyös, mert szükség esetén gyorsabban tehető pénzzé, mint az egyedileg vásárolt külföldi értékpapírok.

Patikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek