Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Alapkamat
Verzió: 3  
Változtatta: laca-n
Változtatás dátuma: 2011-01-25 14:25:51
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Alapkamatnak nevezzük az egyes államok központi bankja - Magyarországon a [Magyar Nemzeti Bank] (MNB) - által meghirdetett kamatot, más néven referenciakamatot.
Az alapkamat a gazdaság helyzete és a pénzpiac alakulása alapján számított érték - irányadó [kamat] -, mely hatással van az inflációra, meghatározza a kereskedelmi bankok kamatának alakítását - így alapvetően hat a hitelkínálatra -, valamint a bankok egymás között alkalmazott kamatának ([BUBOR]) alakulását is.


Alapkamatnak nevezzük az egyes államok [központi bank]ja - Magyarországon a [Magyar Nemzeti Bank] ([MNB]) - által meghirdetett [kamat]ot, más néven referenciakamatot.
Az alapkamat a [gazdaság] helyzete és a [pénzpiac] alakulása alapján számított érték - irányadó [kamat] -, mely hatással van az [infláció]ra, meghatározza a kereskedelmi [bank]ok kamatának alakítását - így alapvetően hat a [hitel]kínálatra -, valamint a bankok egymás között alkalmazott kamatának ([BUBOR]) alakulását is.


Patikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek