Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Adószám
Verzió: 2  
Változtatta: laca-n
Változtatás dátuma: 2011-01-25 14:26:01
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Az adószám az [Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal] által kiadott azonosító [vállalkozás]t folytató [magánszemély]ek, valamint [jogi személly]el rendelkező, avagy nem rendelkező [gazdasági társaság]ok részére. Három, egymástól kötőjellel elválasztott részből áll:


Az adószám az [Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal] ([APEH]) által kiadott azonosító [vállalkozás]t folytató [magánszemély]ek, valamint [jogi személly]el rendelkező, avagy nem rendelkező [gazdasági társaság]ok részére. Három, egymástól kötőjellel elválasztott részből áll:


- első rész: 8 számjegyű, az [adózó] egyedi azonosítója,

- a második és a harmadik rész az [adózó] tevékenységével és telephelyével kapcsolatos kód.


- a második és a harmadik rész az [adózó] tevékenységével és telephelyével kapcsolatos kód.

Az Országgyűlés döntését követően az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal, valamint a Vám- és Pénzügyőrség egyesítésével  2011. január 1-jétől létrejött a [Nemzeti Adó- és Vámhivatal] ([NAV]). Bővebben http://nav.gov.hu/


Patikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek