Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Adóstárs
Verzió: 2  
Változtatta: laca-n
Változtatás dátuma: 2011-01-25 14:26:08
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Az a [természetes személy], aki a hitel (vagy kölcsön) és járulékai visszafizetéséért [egyetemleges]en felelős az adóssal.


Az a [természetes személy], aki a [hitel] (vagy kölcsön) és járulékai visszafizetéséért [egyetemleges]en felelős az [adós]sal.A [bank] a hitel feltételeként előírhatja adóstársként a hitel céljának vagyonközösségében osztozó személy - különösen házastárs (élettárs) -, valamint a fedezetül lekötött ingatlan tulajdonosainak bevonását.
Az adóstárs fogalmát a Ptk. (Polgári törvénykönyv) nem ismeri, ezért a joggyakorlat mint második [adós]t kezeli, így az adóstársat ugyanolyan mértékben terhelik a kötelezettségek mint az adóst.

Az adóstárs fogalmát a Ptk. (Polgári törvénykönyv) nem ismeri, ezért a joggyakorlat mint második adóst kezeli, így az adóstársat ugyanolyan mértékben terhelik a kötelezettségek mint az adóst.

Általában adós- adóstárs nem szerepelhet a Központi Hitelinformációs Rendszerben ([KHR]) korábbi nevén [BAR] (Bankközi Adós- és Hitelinformációs Rendszer), amennyiben szerepel, abban az esetben csak zálogkötelezett/dologi adós lehet, aki a fedezetet nyújtja a hitelhez.

Patikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek