Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Adósminősítés
Verzió: 2  
Változtatta: laca-n
Változtatás dátuma: 2011-03-19 16:31:47
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A hiteligénylés folyamatának egyik lépése, melynek keretében a hitelnyújtó feltárja a pénzkihelyezés kockázatát, megvizsgálja a leendő [adós] fizetőképességét és készségét. A [bank] részben erre a dokumentumra alapozza hitelkérelemről szóló döntését. Az adósminősítés során a banki adósminősítési szabályzatban meghatározott szempontok szerint értékelik az adóst. Az adósminősítés elvégzésével a bank megállapítja, hogy az adott ügyfél milyen összegű havi törlesztést tud problémamentesen vállalni. Egyes esetekben a [hitelintézet] csak a fedezetül adott ingatlan piaci/[hitelbiztosíték]i értékét veszi figyelembe a hitelbírálat esetén. Célja a bank kockázatainak felmérése, csökkentése.


A [hiteligénylés] folyamatának egyik lépése, melynek keretében a [hitelnyújtó] feltárja a pénzkihelyezés [kockázat]át, megvizsgálja a leendő [adós] [fizetőképesség]ét és készségét. A [bank] részben erre a dokumentumra alapozza [hitelkérelem]ről szóló döntését. Az adósminősítés során a banki adósminősítési szabályzatban meghatározott szempontok szerint értékelik az adóst. Az adósminősítés elvégzésével a bank megállapítja, hogy az adott ügyfél milyen összegű havi törlesztést tud problémamentesen vállalni. Egyes esetekben a [hitelintézet] csak a fedezetül adott ingatlan piaci/[hitelbiztosíték]i értékét veszi figyelembe a hitelbírálat esetén. Célja a bank kockázatainak felmérése, csökkentése ([kockázatelemzés]).Az adósminősítést minden hiteligénylőre el kell végezni, továbbá azokra is, akikért a bank kötelezettséget vállal.


Az adósminősítést minden [hiteligénylő]re el kell végezni, továbbá azokra is, akikért a bank kötelezettséget vállal.


Patikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek