Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Adóparadicsomnak nevezzük azokat az országokat, ahol kedvező adózási feltételeket biztosítanak a gazdasági szereplők számára. Az adóparadicsomok gyakran kis, elszigetelt országokban alakulnak ki, ahol a gyenge természeti adottásgok miatt kis jövedelemet hoz a mezőgazdaság és az ipar. Az ilyen országok a turizmus mellett többek között az idegen tőke vonzásából tudják fenntartani magukat. Az adóparadicsomok rendszerint egymástól eltérő, de a vállalatok számára rendkívül kedvező engedményeket tesznek, amellyel számos vállalatot vonzanak magukhoz.

Néhány gyakori kedvezmény:

  • minimális összegű társasági adó,
  • minimális bejelentés kötelezettségek az állam felé,
  • nem kell nyilvánosságra hozni a tényleges tulajdonosok és vezetők nevét,
  • a közgyűléseket bárhol (akár telefonon is) meg lehet tartani.

Előfordul még, hogy nem, vagy csak minimális összegű személyi jövedelemadót kell fizetni. Ehhez azonban át kell települni az adott országba.

Részletes lista az adóparadicsomokról itt.
 
Patikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek