Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Zárt végű befektetési alap
Verzió: 2  
Változtatta: laca-n
Változtatás dátuma: 2011-03-19 16:33:09
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A zárt végű befektetési alap kezelője olyan [befektetési jegy]eket bocsát ki, amelyek egy meghatározott [futamidő]re szólnak. A futamidő alatt az alapkezelő nem váltja vissza a befektetési jegyeket, valamint a futamidő lejártával nem hoz forgalomba új jegyeket. A jegyeket a kibocsátási időszakban lehet megvásárolni, a futamidő végén pedig visszaváltani. A futamidő általában 1-5 évig tart. A jegyeket bevezetik az értéktőzsdére is, Magyarországon kevésbé elterjedt befektetési forma.


A zárt végű befektetési alap kezelője olyan [befektetési jegy]eket bocsát ki, amelyek egy meghatározott [futamidő]re szólnak. A futamidő alatt az alapkezelő nem váltja vissza a befektetési jegyeket, valamint a futamidő lejártával nem hoz forgalomba új jegyeket. A jegyeket a kibocsátási időszakban lehet megvásárolni, a futamidő végén pedig visszaváltani. A futamidő általában 1-5 évig tart. A jegyeket bevezetik az [értéktőzsde] piacára is, Magyarországon kevésbé elterjedt [befektetés]i forma.


Patikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Pókerpédia Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár póker szabályok, stratégiák online receptek