Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Szír font
Verzió: 1  
Változtatta: tanksapka
Változtatás dátuma: 2009-09-30 15:33:11
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Szír font

 

Szíria hivatalos pénzneme a font. 1919-ben vezették be és 20 francia frank értékéhez volt kötve árfolyama. Szíria jegybankja egyben Libanon jegybankja is volt, a tervek szerint 1924-től kezdve 15 éven át közös valutát bocsátott volna ki a két ország. Két évvel a periódus lejárta előtt azonban a két ország valutáját szétválasztották, igaz mindkét országban lehetett még mindkét valutát használni (végelegesen 1948-ban vált szét a két valuta). A második világháború idején az [angol font]hoz rögzítették a szír fontot, majd a háború után ismét a francia frankhoz rögzítették egy rövid időszakra, amelyet az [amerikai dollár] követett.

 

 

 

 

Jelölés: ل.س , S£, SYP
Váltópénz: piaszter (nincs forgalomban)
Forgalomban lévő érmék: 1, 2, 5, 10, 25 font
Forgalomban lévő bankjegyek: 50, 100, 200, 500, 1000 font
Napi árfolyam: LINK
Infláció: 15,4% (2008. The World Factbook)
Bankjegyek képei: itt tekinthetők meg

 


Kapcsolódó cikkek:
[Pénznemek]

Patikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Pókerpédia Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár póker szabályok, stratégiák online receptek