Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Számlabetét
Verzió: 1  
Változtatta: tanksapka
Változtatás dátuma: 2009-10-19 17:34:10
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Számlabetét esetében a [bank] egy olyan számlát nyit az ügyfél számára, amelyre éves [kamat]ot fizet. A számlabetétek két típusát lehet megkülönböztetni: a határidős lekötött számlát és a takarékszámlát.
A határidős lekötött betétszámla esetében a banknál elhelyezett [pénz] egy meghatározott ideig (rendszerint maximum egy évig) lekötés alá kerül. A lekötés lejártával ismételten leköthető a pénzösszeg. Egyszeri lekötés esetében újból le kell kötnie az ügyfélnek, míg automatikus meghosszabbítás esetében az magától meghosszabbodik. A lekötés idő előtti feltörése a kamatok elvesztését vonja maga után.
A [takarékszámla] esetében a nincsen lejárati határidő, így a számlán lévő pénzzel szabadon lehet rendelkezni.

Patikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Pókerpédia Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár póker szabályok, stratégiák online receptek