Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Salamon-szigeteki dollár
Verzió: 2  
Változtatta: tanksapka
Változtatás dátuma: 2009-09-30 15:28:15
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Salamon-szigeteki dollár

 

A Salamon-szigetek hivatalos pénzneme a dollár. Az 1975-ös függetlenné válást követően vezették be 1977-ben. Előtte az [ausztrált dollár]t használták hivatalos fizetőeszközként. Az akkori áttéréskor 1:1 arányban váltották át az [ausztrál dollár]t a salamon-szigeteki dollárra. Mivel az árfolyamot nem rögzítették egyik valutához sem (igaz '79-ig megmaradt az 1:1 arány), ezért az évek során fellépett gazdasági nehézségek során a valuta folyamatosan leértékelődött.


A Salamon-szigetek hivatalos pénzneme a dollár. Az 1975-ös függetlenné válást követően vezették be 1977-ben. Előtte az [ausztrál dollár]t használták hivatalos fizetőeszközként. Az akkori áttéréskor 1:1 arányban váltották át az [ausztrál dollár]t a salamon-szigeteki dollárra. Mivel az árfolyamot nem rögzítették egyik valutához sem (igaz '79-ig megmaradt az 1:1 arány), ezért az évek során fellépett gazdasági nehézségek során a [valuta] folyamatosan leértékelődött.


 

 

 Jelölés: $, SI$, SBD
Váltópénz: cent
Forgalomban lévő érmék: 1, 2, 5, 10, 20, 50 cent, 1 dollár
Forgalomban lévő bankjegyek: 2, 5, 10, 20, 50 dollár
Napi árfolyam: LINK LINK
Infláció: 6,3% (2007. The World Factbook) 6,3% (2007. The World Factbook)
Bankjegyek képei: itt tekinthetők meg itt tekinthetők meg

 


Kapcsolódó cikkek:
[Pénznemek]

Patikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Pókerpédia Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár póker szabályok, stratégiák online receptek