Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Rendszerkockázat
Verzió: 1  
Változtatta: tanksapka
Változtatás dátuma: 2009-12-03 17:05:10
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A rendszerkockázat egy olyan fajta [kockázat], amely a pénzügyi rendszer egészét érinti (nem csak egy-egy pénzügyi szereplőt), a kiinduló pontja mindössze néhány piaci szereplő fizetésképtelenné válása. Ennek következtében más szereplők sem lesznek képesek kötelezettségeiket rendezni, amely egy tovagyűrűző folyamatot indít el. Ezen keresztül veszélybe kerülhet az egész pénzügyi rendszer is.
A globalizáció erősödésével egyre jobban összefonódnak a pénzügyi szektorok, amely növeli a rendszerkockázatot is. A kiküszöbölésre szánt felügyelőszervek és jogi szabályok nem tudják elég gyorsan lekövetni a pénzpiacok változásait, amelynek következtében mindig maradnak hiányosan felügyelt, vagy szabályozott területek.

Patikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Pókerpédia Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár póker szabályok, stratégiák online receptek