Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Pozicionálás
Verzió: 1  
Változtatta: tanksapka
Változtatás dátuma: 2009-10-19 17:23:59
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Pozicionálásnak nevezzük azt a folyamatot, amely során a vállalat egy bizonyos termékét egy adott piaci szegmens számára definiálja. A pozicionálás célja, hogy az adott termék, vagy szolgáltatás ismertté váljon a fogyasztók számára, megjegyezzék azt. A pozicionálás során elengedhetetlen, hogy az adott terméket egyértelműen pozicionálják.
A pozicionálás folyamata során meghatározzák a lehetséges versenyelőnyöket, majd kiválasztják a legjobb versenyelőnyt. Ezek után pedig megkezdődik a pozíció tudatosítása a fogyasztó fejében. A pozicionálás történhet például egy terméktulajdonság, felhasználási terület, fogyasztói kör, vagy ár/érték alapján.

Patikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Pókerpédia Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár póker szabályok, stratégiák online receptek