Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Portfoliókezelés
Verzió: 1  
Változtatta: tanksapka
Változtatás dátuma: 2009-12-01 17:42:40
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Portfoliókezelésnek nevezzük azt a pénzügyi tevékenységet, amely keretei között a befektető [pénzeszköz]einek egy meghatározott részét a kezelő rendelkezésére bocsátja, hogy az a megbízásnak megfelelően befektesse és kezelje. A kezelő [bizományos]ként jár el, vagyis a saját néven köti az [ügylet]eket, de a befektető javára. A felmerülő közvetlen [kockázat]okat és [hozam]okat maga a befektető viseli. A [portfolió] kezelőjének rendszeresen tájékoztatnia kell a befektetőt vagyonának összetételéről, az elvégzett tevékenységről és az eredményességről.
Portfoliókezeléssel csak az értékpapír-kereskedők, a befektetési társaságok, azok fióktelepei és a [bank]ok foglalkozhatnak, amennyiben a [PSZÁF] engedélyezi számukra.


A portfolió elemeit a következő pénzügyi eszközök alkothatják:

  • átruházható [értékpapír]ok,
  • [határidős ügylet]ek,
  • [swap ügylet]ek,
  • [opciós ügylet]ek.

Patikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Pókerpédia Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár póker szabályok, stratégiák online receptek