Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Panamai balboa
Verzió: 2  
Változtatta: tanksapka
Változtatás dátuma: 2009-10-06 16:57:46
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Panamai balboa

 

Panama hivatalos pénzneme a balboa és az [amerikai dollár]. A balboát 1904-ben vezették be a [kolumbiai peso] helyett, amikor az ország elnyerte függetlenségét. A valuta árfolyama azóta is a dollárhoz van kötve 1:1 arányban. A valuta érdekessége, hogy bankjegyek nincsenek forgalomban, helyettük a dollárt használják. A valuta történetében egyszer, 1941-ben történt kísérlet bankjegyek kiadására, azonban néhány nap után bevonták azokat.


Panama hivatalos pénzneme a balboa és az [amerikai dollár]. A balboát 1904-ben vezették be a [kolumbiai peso] helyett, amikor az ország elnyerte függetlenségét. A valuta árfolyama azóta is a dollárhoz van kötve 1:1 arányban. A valuta érdekessége, hogy bankjegyek nincsenek forgalomban, helyettük a dollárt használják. A valuta történetében egyszer, 1941-ben történt kísérlet bankjegyek kiadására, azonban néhány nap után bevonták azokat, innen származik a hétnapos dollár kifejezés.


  
1 centesimo 5 centesimo  
1/10 balboa 1/4 balboa 1/2 balboa

 

Jelölés: B/. , PAB
Váltópénz: centésimo
Forgalomban lévő érmék: 1, 5 centésimo, 1⁄10, ¼, ½ balboa
Forgalomban lévő bankjegyek: nincs
Napi árfolyam: LINK LINK
Infláció: 8,8% (2008. The World Factbook) 8,8% (2008. The World Factbook)
Bankjegyek képei: itt tekinthetők meg itt tekinthetők meg

 


Kapcsolódó cikkek:
[Pénznemek]

Patikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Pókerpédia Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár póker szabályok, stratégiák online receptek