Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Nouriel Roubini
Verzió: 2  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2011-10-10 16:11:27
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Nouriel Roubini 1958. március 29-én született Isztambulban. Közgazdász, a New York University és a Yale Egyetem tanára. Az RGE Monitor elnöke, amely gazdasági és pénzügyi elemzésekkel foglalkozik.Nouriel Roubini


Nouriel Roubini 1958. március 29-én született Isztambulban. Közgazdász, a New York University és a Yale Egyetem tanára. Az RGE Monitor elnöke, amely gazdasági és pénzügyi elemzésekkel foglalkozik. Gazdasági kutató cégét, a Roubini Global Economics-ot 2004-ben alapította, ezalatt összesen több mint 70 gazdasági témájú tanulmányt publikált. Nouriel RoubiniSzülei iráni zsidók voltak. Családjával két évesen Tel-Avivba költözött, majd Olaszországban. Itt végezte a főiskoláját, a Bocconi Egyetemen 1982-ben. Ezután az Amerikai Egyesült Államokban doktorált a Harvard Egyetemen nemzetközi közgazdaságtanból 1988-ban.


Angolul, olaszul, héberül és perzsául beszél.


A 2008-as gazdasági világválságra, már 2006-ban felhívta a figyelmet. Akkoriban elméletét kritikusan fogadták. A kevésbé ismert tudós a világválság után egyre több helyről kapott felkéréseket. Pl.: Egyesült Államok Kongresszusától, vagy a Council on Foreign relations. 2008.tól is pesszimista maradt az amerikai gazdasággal kapcsolatban. Azt mondta, hogy nem subprime-jelzálogpiac, hanem, subprime pénzügyi rendszerrel rendelkezik az ország, azonban nem hiszi, hogy az Egyesült Államok belépne a következő Nagy gazdasági világválságba, de ez lesz a legnagyobb recesszió az óta, ami minimum 2 évig fog tartani.

A 2008-as gazdasági világválságra, már 2006-ban felhívta a figyelmet. Akkoriban elméletét kritikusan fogadták, pl. a New York Times Dr. Doom (Dr. Balsors) névvel illette. A kevésbé ismert tudós a világválság után egyre több helyről kapott felkéréseket. Pl.: Egyesült Államok Kongresszusától vagy a Council on Foreign Relationstől.

 

2008-tól is pesszimista maradt az amerikai gazdasággal kapcsolatban. Azt mondta, hogy nem subprime jelzálogpiac, hanem subprime pénzügyi rendszerrel rendelkezik az ország, azonban nem hiszi, hogy az Egyesült Államok belépne a következő Nagy gazdasági világválságba, de véleménye szerint ez lesz a legnagyobb recesszió azóta, ami minimum 2 évig fog tartani. A világgazdasággal kapcsolatban 2011 szeptemberében úgy véli, hogy 60% az esélye a W-alakú recessziónak.


 

Patikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Pókerpédia Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár póker szabályok, stratégiák online receptek