Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Készpénzfelvétel
Verzió: 1  
Változtatta: tanksapka
Változtatás dátuma: 2009-11-09 17:59:42
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Készpénzfelvételnek nevezzük azt a pénzforgalmi műveletet, amely során egy bankszámláról [készpénz]t vesz fel annak tulajdonosa. A felvétel történhet [bankfiók]on, bankautomatán ([ATM]) vagy esetleg postán keresztül is.
Postai készpénzfelvétel esetén szükséges egy megállapodás a [bank]kal arra vonatkozóan, hogy az arra jogosultak pénzt vehessenek fel.
Van lehetőség készpénzfelvételi limit megállapítására is. Ennek a visszaélések [kockázat]ának csökkentésében van jelentősége. A bank meghatározhatja, hogy egy adott ügyfél egy adott időszakban (általában egy nap alatt) maximum hányszor vehet fel [pénz]t, illetve maximum mekkora összeget.

Patikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Pókerpédia Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár póker szabályok, stratégiák online receptek