Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Jegybanki ellenőrzés
Verzió: 2  
Változtatta: tanksapka
Változtatás dátuma: 2010-07-09 16:39:23
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A jegybanki ellenőrzés hazánkban a [Magyar Nemzeti Bank] hatáskörébe tartozó feladat, amelyet a [pénzintézet]ekkel szemben lát el. Alapvetően egy információs rendszer, amelyen keresztül a [jegybank] bekéri a pénzintézetektől a szükséges adatokat. Továbbá helyszíni ellenőrzésre is jogosult a jegybank, ebben az esetben a kiszálló alkalmazott hivatalos személynek minősül.
Az esetleges szabálysértések esetében a jegybank megkereshet más, illetékes szervet is. Emellett kezdeményezhet fegyelmi, szabálysértési, polgári, büntető- vagy egyéb eljárást is.


A jegybanki ellenőrzés hazánkban a [Magyar Nemzeti Bank] hatáskörébe tartozó feladat, amelyet a [pénzintézet]ekkel, kiegészítő pénzügyi szolgáltatást végző intézményekkel, befektetési szolgáltatókkal és [elszámolóház]akkal szemben lát el. Alapvetően egy információs rendszer, amelyen keresztül a [jegybank] bekéri a pénzintézetektől a szükséges adatokat. Továbbá helyszíni ellenőrzésre is jogosult a jegybank, ebben az esetben a kiszálló alkalmazott hivatalos személynek minősül.
Az esetleges szabálysértések esetében a jegybank megkereshet más, illetékes szervet is. Emellett kezdeményezhet fegyelmi, szabálysértési, polgári, büntető- vagy egyéb eljárást is.

 

A jegybanki ellenőrzés törvényi szövege itt található.


Patikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Pókerpédia Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár póker szabályok, stratégiák online receptek