Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Fizetésképtelenség
Verzió: 1  
Változtatta: tanksapka
Változtatás dátuma: 2009-10-07 17:59:23
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Egy [vállalkozás] akkor jut a fizetésképtelenség állapotába, ha nem tudja lejárt tarozásait visszafizetni hitelezőinek. A fizetésképtelenség egyik enyhébb esete, amikor az adós átmeneti fizetési gondokkal küzd és nincsen elegendő [pénz]e a tartozás kiegyenlítésére. Súlyosabb esetben a vállalkozás vagyona sem elegendő a tartozások kiegyenlítésére, ezt vagyonhiánynak nevezzük.
Az "enyhébb" fizetésképtelenség esetében szokás a tartozások meghosszabbításáról tárgyalni a hitelezővel, vagy [csőd]védelmet kérni. Abban az esetben, ha nem sikerül a tartozásokat átütemezni, akkor kérvényezhető a vállalkozás [felszámolás]a.

Patikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Pókerpédia Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár póker szabályok, stratégiák online receptek