Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Fedezet
Verzió: 2  
Változtatta: rob3rt
Változtatás dátuma: 2009-09-11 13:30:03
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A fedezet egy hitel, vagy más kötelezettség biztosítéka, amely lehet ingatlan, ingóság, áru, értékpapír, stb. amelyről a tulajdonosa lemond, ha nem tudja teljesíteni a szerződésben vállaltakat, vagy csak késve teljesíti azokat.


A fedezet egy hitel, vagy más kötelezettség [biztosíték]a, amely lehet ingatlan, ingóság, áru, értékpapír, stb. amelyről a tulajdonosa lemond, ha nem tudja teljesíteni a szerződésben vállaltakat, vagy csak késve teljesíti azokat.

[Bankkölcsön]ök esetében gyakori, hogy az [adós] egy harmadik személlyel szemben fennálló, később lejáró követelését (mint fedezetet) a bankra engedményezi.

Gazdálkodó szervezetek bankszámláján egy meghatározott összeg egy adott szerződéses kötelezettség teljesítése céljára elkülöníthető és leköthető ([fedezetlekötés]), és erről a tényről (vagy csupán a számlán lévő aktívumról) a bank kérésre igazolást ad ([fedezetigazolás]). A jogosult számára nyilvánvalóan a fedezetlekötés nyújtja a nagyobb biztonságot (ami tovább erősíthető [bankgarancia] vagy bankkezesség vállalásával).
 


Patikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Pókerpédia Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár póker szabályok, stratégiák online receptek