Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Embargónak nevezzük közgazdasági értelmezésben azt a kereskedelem és beruházás területein bevezetett részleges vagy teljes korlátozást (másként fogalmazva zárlatot), amelyet egyes ország(ok) vezetnek be egy adott állam ellen. Az embargó a nemzetek közötti szélsőséges diszkrimináció egyik formája. Az embargó bevezetésének gyakori oka az országok között politikai kapcsolatok megromlása, elmérgesedése, amelyhez szélsőséges politikai tettek, illegális kereskedelem vezethetnek. Gyakran előfordul, hogy az embargóval sújtott ország gazdasága önellátásra kényszerül.
A leghíresebb embargót az USA tartja fenn 1960 óta Kuba ellen. A kitűzött cél Fidel Castro rendszerének és magának a diktátornak a megbuktatása volt. Igaz mára Fidel Castro átadta a hatalmat testvérének, azonban a politikai berendezkedés továbbra is változatlan, így maradt az embargó.

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek