Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Diszkont kincstárjegy
Verzió: 1  
Változtatta: tanksapka
Változtatás dátuma: 2009-12-03 16:53:09
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Diszkont kincstárjegynek nevezzük az egy évnél rövidebb lejáratú [állampapír]okat, amelyek nem [kamat]ot fizetnek, hanem a [névérték]üknél alacsonyabb áron, úgynevezett diszkontáron kerülnek forgalomba. A lejáratukkor pedig a névértéket fizetik vissza. A befektetők hozama pedig a diszkont ár és a névérték közötti különbség lesz.
Az elsődleges piacon 3 és 12 hónapos [futamidő]vel lehet megvásárolni a kincstárjegyeket, míg a másodlagos piacon egy éven belül tetszőlegesen hosszú lejáratú [értékpapír] is beszerezhető. A diszkont kincstárjegyek nyilvánosan kerülnek kibocsátásra, aukciókon lehet hozzájuk jutni. A kincstárjegyeket 1999. április 12-e óra [dematerializált] formában bocsátják ki. Egy kincstárjegy névértéke 10000 forint.
A diszkont kincstárjegyeket [devizabelföldi] és [devizakülföldi] természetes és jogi személyek és jogi személyiség nélküli szervezetek egyaránt megvásárolhatják.

Patikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Pókerpédia Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár póker szabályok, stratégiák online receptek