Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Csoportos beszedési megbízás
Verzió: 1  
Változtatta: rob3rt
Változtatás dátuma: 2009-10-12 15:28:39
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A csoportos beszedési megbízás a [számlatulajdonos] által olyan átutalásra adott megbízás, melyet a követelő fél kezdeményezésére saját bankjánál indított beszedés hatására a teljesítő számlatulajdonos számlája leterhelődik a kötelezettség összegével.
Létrejöttéhez szükséges a megterhelendő számlák tulajdonosainak a beszedés kedvezményezettje felé történő rendszeres teljesítés engedélyezése.

A csoportos beszedési megbízás alkalmas a rendszeresen ismétlődő, általában nagy tételszámú, azonos jogcímű követelések (pl. szolgáltatások díjai) egyetlen megbízással történő beszedésére. Ezzel megkönnyíti és leegyszerűsíti befizetéseket, mert a megbízást egyszer kell benyújtani, utána a számlavezető rendszer automatikusan elvégzi a feladatokat.
 
A csoportos beszedési megbízás teljesítéséről a bank tételes jóváírás, illetve csoportos visszaigazoló jelentés formájában értesíti a számlatulajdonosokat.
 

Patikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Pókerpédia Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár póker szabályok, stratégiák online receptek