Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Valamilyen alaptermék áll mögöttük, amelynek árfolyammozgását valamilyen módon követik az instrumentumok. Leggyakrabban részvényindexek, nyersanyagárak, devizák árfolyamai, vagy valamely ország kamatszintje stb. Két típusok szokott lenni: az investment (1:1 arányban mozog), A leverage („turbó” az alaptermék árának többszörösével mozog) A certifikátokkal a befektető szinte bármilyen elképzelését egyetlen egyszerű tranzakcióval végre tudja hajtani Például ha valaki azt gondolja, hogy a következő egy év során az arany ára emelkedni fog - azonban nem szeretné kockára tenni a teljes befektetett tőkéjét -, akkor keres egy olyan certifikátot, amelynek értéke az arany árának emelkedésével nő, és amely emellé még tőkegaranciát is biztosít. Ezt az arany certifikátot egy egyszerű megbízással megvásárolhatja a tőzsdén, és később ugyanilyen egyszerűen bármikor el is adhatja.

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek